På fem år har betaltjänsten Swish lockat till sig 6 miljoner användare och hanterar just nu omkring 26 miljoner betalningar i månaden.

Swish har gjort ett fantastisk jobb med att leverera en användarvänligt flöde och gränssnitt för konsumenterna. Men från handlarnas sida har just redovisningen av Swish försäljningen varit omständigt och tidskrävande.

Swish betalar ut pengar för varje order, samma dag till bankkontot vilket är fantastiskt för företagets likviditet men en riktig tidskrävande faktor för den som sköter bolagets löpande bokföring.
För de som har mer än 10 ordrar per dag så blir det snabbt en tidstjuv att skapa verifikationer för varje inbetalning och stämma av bankkontot.

Efter många förfrågnings samtal från företagare valde vi oss att sätta oss ner med vår utvecklar team för att bygga en integration som helt automatiserar återrapporteringen av Swish inbetalningar.

Det var många faktorer som situationer som behövdes ha med i åtanke. Några exempel var:

  • Kopplingen måste tala och synkronisera med både Fortnox Lagermodul och Fortnox Kundfaktura modul. Vissa bolag använder båda, andra använder bara en utav två.Integrationen måste säkerställa att alla varianter stödjs och ej hamnar i konflikt.
  • Datum för Orderleverans och försäljning/inbetalning kan variera kraftigt vilket förutsätter extra logikregler för korrekt hantering. Exempelvis kan en Order inkomma 5/6 och först levereras 10/6. Kundfaktura datum för försäljning behöver då registreras på 5/6, trots att själva Ordern är levererad i Fortnox 5 dagar senare.

Efter mycket tänkande och kodande lyckades vi landa i en vattentät koppling som kommer att underlätta bokföringen avsevärt för landets e-handlare. Kopplingen rullas ut nu i juni månad och vi ser fram emot att hjälpa landets företagare med deras Swish återrapportering! 🙂

För den som är intresserad av att automatisera arbetet finns kopplingen att hitta här.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *