Nya funktioner - OSS Stöd

Bokför rätt EU-moms med hjälp av Automatisera Mera OSS Widget
 

Nya momsregler träder i kraft 1 juli 2021 vilket innebär att företag som säljer till privatpersoner, behöver redovisa moms till varje EU-land där försäljning sker - om man överstigit tröskelvärdet på 10 000 EUR per år.
I praktiken innebär det en helt ny rutin för hur momsredovisningen sker, istället för att redovisa all EU försäljning med svensk moms behöver man nu redovisa momssumman för varje EU-land där företaget har bedrivit försäljning.
Ta hjälp av vår kostnadsfria One Stop Shop (OSS) widget och koppla på för att matcha försäljningsland med försäljningskonto + momskonto i ert ekonomisystem.
Förenkla er momsredovisning och lägg fokus på det som är viktigt och roligt - att utveckla och växa er verksamhet.

 

 

 

Hur funkar det?

Ni säkerställer att er webbutik skickar med köparens land i orderinformationen, därefter kan ni använda vårt OSS konteringsverktyg i er kundportal för att länka länder till respektive försäljning+intäktskonton.
När konteringsinställningarna är satta kommer integrationen att förmedla uppgifterna till ekonomisystemet, som i sin tur förmedlar rapporter och underlag som ni använder för momsdeklaration till SKV OSS.

Följ denna länk för en detaljerad och grundligare djupdykning i vad de nya momsreglerna inom EU innebär för dig som e-handlare och redovisninsgansvarig.

 

Hur sätter vi upp flödet för en automatiserad struktur?

1. Skapa upp en strukturerad lista med länder i EU som ni i nuläget och i framtiden planerar att sälja i.

2. Involvera er redovisningsansvarig tidigt i planerna och meddela vilka EU länder som är aktuella.

3. Organisera och samverka. Oftast sätter er redovisningsansvarig upp en lista med konton i kontoplanen i ekonomisystemet och förbereder ekonomisystemets inställningar för korrekt momskontering.Ni/Redovisningsansvarig är välkomna att kontakta oss så kan vi bistå er redovisningsansvarig med stöd i detta skede.

4. Säkerställ att er webbutik (eller betalväxel om ni använder våra PLUS appar) tillhandahåller köparens land i ordern.

5. Använd Automatisera Mera OSS Widget i er kundportal för att konfigurera försäljningsland till rätt försäljning och momskonto med respektive momssats.

6. Ordrarna importeras därefter med valda konteringar i ekonomiprogrammet som genererar underlaget för er momsrapport till Skattverket OSS.

7. Kvalitetssäkra tillsammans med er redovisningsansvarig att hela flödet registreras som önskat i ekonomisystemet innan 30nde Juni. På så vis sätter ni goda förutsättningar för en fortsatt automatiserad och förenklad momsredovisning även inom EU.
 

 

 

Kostar OSS stödet extra?

Nej, det ingår kostnadsfritt i våra integrationer. Vårt mål är att hjälpa företagare växa, utvecklas och ha en förenklad vardag och även om vi är ett vinstdrivande företag själva, så vill vi bjuda på värdeskapande funktioner och tjänster där vi kan.
 

 

 

 

** Just nu har vi OSS stöd för Fortnox och Visma Administration.

 

 

Share:

Liknande blogginlägg

OSS - Nya skatteregler träder i kraft 2021

Dom nya skattereglerna, som alltid när det kommer nya skatteregler …

Moms, momsregistreringar och Fortnox inställningar

EU-marknadens alltmer öppna gränser med nya marknader möjliggör för allt …

Administration-ett av företagarens största tidstjuvar

Forskare Anders Isaksson från Handelshögskolan vid Umeå Universitet har genomfört …

Inga kommentarer

Lämna en kommentar