Shopify Payments - hur funkar det?

Shopify Payments är Shopify's egna betalväxel som möjjliggör för säljare att kombinera olika betallleverantörer som Klarna och Stripe i ett paket. Det är ett förenklat sätt att erbjuda flertal betallösningar i sin checkout men att bara ha en motpart för utbetalningar. Kreditkorts avgifterna ligger på cirka 3kr per transaktion + en rörlig avgift på  2.9% till 2.4%.

 

Fördelar

  • Enkel uppstart: istället för att öppna upp konton och hantera utbetalningar från multipla betalväxlar så kan du klumpa ihop flera i ett och superenkelt hantera det i Shopify's dashboard.
  • Reducerar transaktionsavgifter: Använder man Shopify’s Payment så slipper man Shopify's avgifter på 2% på betalväxeln, helt enkelt ett sätt att locka bort säljare från andra betalväxlar och incentivisera för sin egna betalväxel.
  • Man kan använda andra betalväxlar parallelt: Shopify payments är inte exklusivt utan det går fint att kombinera med andra betalväxlar som PayPal.

 


Nackdelar

  • Måste följa Shopify's Tjänstevillkor: Säljaren måste följa plattformens regler kring vilka typ av produkter som får säljas samt viss innehåll som förbjuds såsom t.ex nakenhet.
  • Chargeback avgifter: Shopify debiterar säljaren rätt högt pris, cirka 150kr vid chargebacks.
  • Betalningar kan frysas hastigt: Förekommer en del klagomål i olika forum där Shopify hastigt fryser säljarens utbetalning vid misstanke om bedrägeri.

 

Hur kommer man igång med Shopify Payment?

1- Logga in i ert Shopify konto

2- Under inställningar välj  ‘Payment providers’

3- Klicka på  ‘complete your Shopify Payments setup’

4- Fyll i era företagsuppgifter, bankuppgifter o.s.v

Klart. Så snart Shopify godkänner ansökan så är det bara att sätta igång.

 

Hur kommer utbetalningarna?

Shopify Payment har stöd för multipla valutor och priserna omvandlas automatiskt i checkouten baserat på aktuell valutakurs samt säljarens avrundningsregler(som man ställer in i sitt konto). 

Pengarna betalas ut under valda intervaller till säljarens bankkonto som en total klumpsumma. Shopify levererar en avräkningsnota där man kan se detaljerna kring varje utbetalning och dess respektive transaktionsavgift.

 

Automatisering av avstämningar

Då Shopify betalar ut en klumpsumma till banken som representerar ett gäng ordrar så kräver det en del manuell handpåläggning för att spåra vilken utbetald summa och transaktionsavgift som hör till vilken specifik order. Har man över 50- 100 ordrar i månaden så blir det snabbt ett jobbigt manuellt moment att bokföra.
Automatisera Mera Shopify Payment integration är byggd för att avlasta säljaren/redovisningskonsulten från att behöva göra avstämningen manuellt.

1. Integrationen kommer vid varje utbetalningstillfälle hämta in informationen från Shopify Payment och matcha med bokförda ordrar i ekonomiprogrammet.

2. Pricka ordrar som betalda i ekonomiprogrammet och redovisar för exakta transaktionsavgiften per order.

3. Bokför samlingssumman som Shopify betalat ut till banken.

 

För den som är ute efter ett förenklat sätt att hantera sina betallösningar i Shopify så är Shopify Payment's egna lösning onekligen supersmidig och enkel att jobba med. För e-handlaren som har 100 andra grejer att hantera så är det en skön avlastning att snabbt vara igång med valfri betalväxel och enkelt se över sina utbetalningar.
Transparansen kring avgifter är rätt bra och i stora hela funkar det fint för de flesta e-handlare. För den som är ute efter en automatiserad lösning för avstämning för den löpande bokföringen är finns det hjälp att hitta med våra färdiga kopplingar :)

 

 

 

Share:

Liknande blogginlägg

Vad är E-commerce Automatisering?

E-handlare utför hundratals, om inte tusentals, små, repetitiva arbetsuppgifter varje …

Vad är dropshipping?

En av de största riskerna med att starta en online …

För- och nackdelar med dropshipping

Tidigare i veckan skrev vi en artikel om vad dropshipping …

Inga kommentarer

Lämna en kommentar